freevector-turkish-airlines-vector-logo

Traducerea răspunsului Turkish Airlines la scrisoarea trimisă de către dl. Cornel Lungu.

Stimate Lungu Cornel!

Mulţumim pentru scrisoarea transmisă în data de 31 noiembrie 2016 în care ne-aţi solicitat să evaluăm posibilitatea unei colaborări cu echipa de baschet BC Mures (sponsorizare, finanţare, colaborare, schimbarea denumirii etc.)

Colegii noştri de la departamentul relaţii publice şi management sportiv au analizat cererea Dvs. şi monitorizează activitatea echipei de baschet conduse de Dvs.

Urmărim cu foarte mare atenţie şi competiţia internaţională în care este angrenată echipa BC Mures şi anume Fiba Europe Cup 2016-2017. Din păcate, am constatat că aţi desconsiderat total această competiţie atât la nivel organizatoric (înscrierea după termenul legal, plata garanţiei cu întârziere, lipsa unui participant la tragerile de sorţi etc.) cât şi din punct de vedere sportiv (înfrângeri cu Prienu la 38 de puncte, cu Elan Chalon la 35 de puncte, cu Gaziantep la 14 puncte şi cu echipa modestă din Suedia la 20 de puncte). Totodată, am observat că sunteţi pe ultimul loc în clasamentul Fiba Europe – Power Rankings (detalii aici).

În ceea ce priveşte meciurile organizate pe teren propriu se pare că nu aţi depus niciun efort din punct de vedere organizatoric pentru atragerea unui număr cât mai mare de spectatori (marketing, concursuri, invitaţii etc.) ceea ce denotă o lipsă de respect faţă de această competiţie.

Chiar dacă aveţi câţiva jucători de certă valoare, aproape la fiecare meci internaţional lipseau din lot unul sau mai mulţi din diferite motive, sportive sau extra-sportive.

Una din condiţiile esenţiale pentru o colaborare între Turkish Airlines şi orice echipă de baschet este o prezenţă solidă şi lungă în cupele europene, ori în scurta istorie a acestei echipe au existat chiar sezoane în care aţi refuzat participarea din cauze financiare.

În cazul unei eventuale sponsorizări, o altă condiţie ar fi stabilitatea financiară a echipei. Dacă compania noastră va asigura 30-40 sau 50% din bugetul total atunci aveţi obligaţia să ne garantaţi că restul bugetului este stabil. Nu putem accepta situaţii în care un preşedinte de club, alături de un membru din Consiliul de Administraţie se roagă de consilierii locali să acorde finanţare pentru echipa de baschet, iar bugetul să se bazeze pe nişte sume nesigure.

Cunoaştem şi situaţia de blocaj de la Aeroportul Tîrgu Mureş şi înţelegem că primarul muncipiului, pe care l-aţi susţinut public în campania electorală, nu a făcut nimic în ultimii ani pentru a dezvolta acest aeroport împreună cu colegii de partid din consiliul judeţean. Va fi extrem de greu să convigem conducerea Turkish Airlines să susţină echipa unui oraş cu aeroport nefuncţional.

O altă problemă pe care au ridicat-o colegii de la înregistrare mărci este logo-ul echipei BC Mures care se pare că este protejat (sub trademark) şi se află în proprietatea unei societăţi comerciale din Germania. Am luat legătura şi cu această societate care ne-a confirmat că nu a acordat niciun drept de folosinţă a mărcii iar echipa BC Mures foloseşte acest logo cu încălcarea legislaţiei privind drepturile de autor.

În cazul unei sponsorizări, una dintre principiile care stau la baza acordării de finanţare este alocarea unui procent din sponsorizare Academiei de baschet a echipei. În acest sens, vă rugăm să ne furnizaţi detalii legate de această academie şi planurile de dezvoltare pe care le aveţi.

Ar fi de preferat să aveţi şi un site actualizat cu ştiri, rezultate, articole şi în limba engleză. Varianta actuală în lb. engleză a site-ului bcmures.com este extrem de săracă.

În concluzie, am hotărât că deocamdată vom continua monitorizarea cu atenţie a activităţii echipei BC Mureş şi în condiţiile în care vreunul dintre competitorii noştrii (Quatar Airways sau Fly Emirates) vor începe să sponsorizeze echipele adverse (U BT Cluj, Oradea sau Steaua) vom intra şi noi pe piaţa din România.

Până atunci, vă recomandăm să angajaţi în echipa de management nişte persoane calificate care vor putea să dezvolte brand-ul BC Mures şi vor întocmi un plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Vă rugăm respectuos să ne transmiteţi şi nouă acest plan în format digital.

Cu stimă,

Senior vice-president of Turkish Airlines

P.S. Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare 😉

Advertisements