balkan-new-photo

Traducerea ofertei primite de la echipa de prima ligă din Bulgaria – Balkan Botevgrad

Către Consiliul Director al BC Mures,

Prin prezenta scrisoare vă înaintăm o ofertă concretă pentru transferul celui mai important membru al echipei Dvs., o persoană care a reuşit rezultate excepţionale în ultimii ani: 3 medalii de argint (chiar dacă a refuzat-o pe ultima), o medalie de bronz şi o finală de cupă.

Este vorba de preşedintele clubului BC Mureş, domnul Cornel Lungu pe care am dori să-l transferăm în campionatul din Bulgaria la echipa Balkan Botevgrad chiar în această pauză competiţională.

Am urmărit foarte atent activitatea mai multor manageri de club şi am decis că preşedintele BC Mureş s-ar califica foarte bine pentru cerinţele clubului nostru:

  1. Avem o colaborare excelentă cu Primăria din Botevgrad iar bugetul nostru este asigurat în proporţie de 95%(!) prin asocierea primăriei cu clubul de baschet. În acest sens, dl. preşedinte nu va trebui să caute noi sponsori sau să-i convingă pe cei vechi să ajute echipa.
  2. Având în vedere că finanţarea este asigurată din bugetul local nu va trebui lucrat nici pe partea de transparentizare a cheltuielilor. Vom acorda o împuternicire totală domnului preşedinte pentru a aloca sumele după criteriile stabilite de dânsul deoarece am înţeles că şi la Tîrgu Mureş a beneficiat de sprijinul şi încrederea totală a Consiliului Director.
  3. Am dori să încercăm reţeta financiară aplicată la Tîrgu Mureş în urma căreia s-au reuşit rezultate din ce în ce mai bune cu bani din ce în ce mai puţini. Considerăm că este o realizare extraordinară iar dacă dl. preşedinte va putea aplica şi la noi această schemă, va beneficia de un bonus consistent.
  4. Chiar dacă la BC Mureş preşedintele nu a fost recompensat financiar în nici un fel, noi dorim totuşi să-i acordăm cel puţin salariul mediu brut din Bulgaria în moneda EUR sau USD.
  5. Cunoaştem faptul că domnul Cornel Lungu are un plan excelent elaborat pe termen mediu şi lung (3-5 ani) prin care doreşte să dezvolte o academie de baschet care va avea ca finalitate creşterea unor valori locale pentru a întări lotul nostru de jucători în viitor.
  6. În Botevgrad există o relaţie specială între suporteri şi management pe care domnul preşedinte poate să-l dezvolte în continuare. Din Tîrgu Mureş am primit multe mesaje care confirmă că dl. Cornel Lungu se înţelege foarte bine cu fanii echipei, a dezvoltat multe proiecte împreună cu ei şi a reuşit să implice un număr mare de voluntari în organizarea meciurilor.
  7. Avem semnale că domnul preşedinte a pus mare accent şi pe implicarea echipei în acţiuni ale comunităţii. Din câte cunoaştem, la Tîrgu Mureş se organizează aproape săptămânal intâlniri în şcoli, licee şi universităţi iar la meci participă prin invitaţii un număr mare de persoane din centre sociale (bătrâni, copii, rromi, persoane cu dizabilităţi etc.)
  8. Echipa Balkan Botevgrad participă în competiţia internaţională Balkan League o competiţie destul de costisitoare în care am avea nevoie de abilităţile domnului preşedinte de a economisi şi de a explica opiniei publice că participarea în cupe europene nu este foarte importantă.

Cunoaştem situaţia actuală a contractului domnului preşedinte şi înţelegem că are un acord cu clubul BC Mureş pe o durată nedeterminată iar după acela se prelugeşte pe viaţă dar totuşi vă rugăm respectuos să studiaţi cu mare atenţie oferta noastră de transfer.

Totodată, vă rugăm să-i transmiteţi şi domnului Cornel Lungu o copie de pe această ofertă iar dacă Consiliul Director va fi de acord cu oficializarea transferului am dori să perfectăm acordul cât mai curând.

Desigur, vom fi de acord şi cu un meci de retragere al domnului preşedinte, suntem convinşi că suporterii mureşeni vor participa în număr foarte mare la un astfel de eveniment.

Cu stimă,

Primarul din oraşul Botevgrad, Bulgaria

P.S. Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare 😉

Advertisements