tiger

Bâlbâieli de comunicare sau amatorism la nivelul conducerii BC Mureş?

În data de 2 martie 2017, pagina oficială a clubului anunţă printr-un comunicat că preşedintele şi vicepreşedintele clubului au demisionat iar Adunarea Generală (a Asociaţiei BC Mureş) a votat un nou preşedinte în persoana domnului Kibédi Zoltán.

Suprizele însă de abia încep, domnul Cornel Lungu primeşte funcţia de vicepreşedinte iar domnul Béres Loránt este numit în funcţia de preşedinte al Consiliului Director!

Întrebarea firească pentru noi toţi este următoarea: cine este de fapt preşedintele care are puteri executive în această asociaţie? Preşedintele clubului sau preşedintele Consiliului Director?

Ca să înţelegem problema, am verificat şi prevederile Ordonanţei nr. 26/2000 care reglementează funcţionarea asociaţiilor şi fundaţiilor. Legea este extrem de clară, organele unei asociaţii sunt următoarele: adunarea generală (alcătuit din totalitatea asociaţilor) consiliului director şi cenzorul.

Consiliul director este organul executiv care încheie acte în numele şi pe seama asociaţiei şi desigur are în frunte un preşedinte. Acest Consiliu Director era prezentat în multe situaţii cu denumirea de Consiliu de Administraţie a cărui preşedinte a fost până ieri dl. Cornel Lungu. Din comunicatul de pe pagina oficială reiese însă că din 2 martie 2017 acest club are de fapt 2 preşedinţi 🙂

Pentru a clarifica situaţia, l-am contact pe dl. Béres Loránt ca să îl întrebăm dacă nu cumva acel Consiliu director la care s-a referit comunicatul este de fapt consiliul care administrează asocierea cu muncipiul Tîrgu-Mureş şi care mai are în componenţă şi câţiva consilieri locali. Răspunsul a fost nu, acel consiliu este diferit şi nu are nici o legătură cu comunicatul de ieri.

Astfel, ori suntem în faţa unei premiere absolute în funcţionarea asociaţiilor sportive (legea nu permite 2 funcţii de preşedinte) ori bâlbâielile la nivel de comunicare continuă la BC Mureş.

În altă ordine de idei, dorim să subliniem faptul că opinia publică şi comunitatea baschetbalistică nu cunoaşte numele de Kibédi Zoltán. Comunicatul nu precizează dacă acest domn este un om de afaceri, un funcţionar sau un fost sportiv? Este cumva reprezentantul Primăriei sau vine din sfera privată şi este reprezentatnul unui sponsor?

Desigur, îi urăm bun venit şi sperăm că una dintre primele măsuri pe care le va lua va fi clarificarea situaţiei conducerii: avem sau nu avem 2 preşedinţi de club?

Advertisements